ΚΑΝΟΝΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 1.  Πρωτάθλημα 5-a-side. Κόστος συμμετοχής €1000.
 2. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στη Λεμεσό με 24 ομάδες. Κάθε ομάδα δικαιούται να δηλώσει μέχρι 12 ποδοσφαιριστές.
 3. Οι αγώνες θα διεξάγονται 1 φορά την εβδομάδα μετά τις 19:00. (Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να παιχτούν 2 αγώνες σε μια εβδομάδα).
 4. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις όπως πιο κάτω:
  -1η φάση: 2 Όμιλοι των 12 ομάδων που θα παίξουν 1 γύρο (αγώνες κατάταξης).
  -2η φάση: 2 Όμιλοι (Premiership & Championship). Οι πρώτοι 6 από τους Ομίλους θα σχηματίσουν την κατηγορία Premiership και από το 7 και κάτω την κατηγορία Championship. Στην 2η φάση όλες οι ομάδες ξεκινούν με 0 βαθμούς και θα παίξουν 1 γύρο.
 5. Μια ομάδα μπορεί να ξεκινήσει με το λιγότερο 4 ποδοσφαιριστές στον κάθε αγώνα.
 6. Επαγγελματικά γήπεδα με τεχνητό γρασίδι υψηλής ποιότητας με διαστάσεις (40mΧ20m) και διαστάσεις τερμάτων (2mΧ3m).
 7. Χρόνος παιχνιδιού: 2 ημίχρονα Χ 25 λεπτά με 5 λεπτά διάλειμμα.
 8. Διάρκεια: 8 μήνες Οκτώβρη – Μάιο
 9. Μέγεθος μπάλας: 4
 10. Όλα τα παιχνίδια θα διεξάγονται με επαγγελματίες διαιτητές και παρατηρητές/ συντονιστές των παιχνιδιών.
 11. Σε όλες τις ομάδες θα δοθεί στολή αγώνα η οποία θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά στους αγώνες. Δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε άλλη ενδυμασία.
 12. Οι παίκτεςδεν μπορούν να χρησιμοποιούν κοσμήματα ή μεταλλικά καρφιά (μόνο πλαστικές τάπες για πλαστικό χλοοτάπητα επιτρέπονται).
 1. Οι ομάδες πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα τους.
 2. Ομάδα που θα καθυστερεί πέραν των 10 λεπτών μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα θα χάνει τον αγώνα με 3:0 ο οποίος θα κατακυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα.
 3. Ομάδα που δεν παρουσιάζεται, χάνει τον αγώνα με 3:0, ο οποίος κατακυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα. Αν μια ομάδα απουσιάσει 3 συνεχόμενες φορές αδικαιολόγητα ή 4 συνολικά, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
 4. Η κάθε ομάδα δικαιούται 2 μεταγραφές. Η μεταγραφική περίοδος αρχίζει 24 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται 11 Ιανουαρίου. Όποια μεταγραφή δεν δηλωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης δεν θα γίνεται αποδεκτή. Επίσης, κάθε ομάδα δικαιούται να εγγράφει ποδοσφαιριστές μέχρι την 12η Ιανουαρίου 2021 εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις στο ρόστερ.
 5. Οι όροι και οι κανονισμοί ορίζονται μόνο από τους διοργανωτές χωρίς τη δυνατότητα οποιουδήποτε να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών.
 6. Σε περίπτωση απουσίας διαιτητή μπορεί να αναπληρωθεί από τον παρατηρητή ή/και συντονιστή του πρωταθλήματος.
 7. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα αλλαγής ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων.
 8. Ο διαιτητής έχει την απόλυτη ευθύνη για τις αποφάσεις εντός του αγωνιστικού χώρου και τον τελευταίο λόγο σε οποιαδήποτε απόφαση μέσα στο γήπεδο.
 9. Έπαθλα: Κύπελλο Πρωταθλητή Premiership & Championship, μετάλλια για 1ο και 2ο της κάθε κατηγορίας.

Επιπλέον,

– Πρωταθλητής Premiership: Αεροπορικά εισιτήρια για όλη την ομάδα.

– Δευτεραθλητής Premiership: Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο για όλη την ομάδα.

– Πρωταθλητής Championship: Τραπέζι για φαγητό για όλη την ομάδα.

– Δευτεραθλητής Championship: Τραπέζι για φαγητό για όλη την ομάδα.

κανονισμοι
 1. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με σύστημα βαθμολόγησης 3-1-0.
 2. Βαθμολογία:

Η σειρά στο πίνακα καθορίζεται ως εξής:

2.1 Ομάδα με τους πιο πολλούς βαθμούς.

2.2 Οι μεταξύ αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν. Αν συνεχίζουν να ισοβαθμούν και κρίνονται οι θέσεις 1 & 2 τότε θα γίνεται αγώνας μπαράζ.

 1. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ηλικίας 18 χρονών και άνω.
 2. Οποιοδήποτε άτομο είχε ή έχει συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαιριστών τον τελευταίο 1 χρόνο, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο CORPORATE LEAGUE. Διευκρινίζεται ότι επαγγελματικά πρωταθλήματα θεωρούνται αυτά της 1ης και 2ης κατηγορίας της ΚΟΠ.
 3. Επαλήθευση της ταυτότητας των παικτών είναι ευθύνη του αρχηγού της κάθε ομάδας.
 4. Εάν υπάρχει αντικανονική συμμετοχή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, αυτόματα κατακυρώνεται με 3:0 το παιχνίδι στην αντίπαλη ομάδα και ο ποδοσφαιριστής διαγράφεται από το ρόστερ χωρίς η ομάδα να έχει δικαίωμα αναπλήρωσης της θέσης του.
 5. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένσταση εντός 24 ωρών μετά τη λήξη του αγώνα.
 6. Οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται πάντοτε με τον ίδιο αριθμό φανέλας που είναι από την αρχή δηλωμένοι στο ρόστερ.
 7. Μόνο οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής μπορούν να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και εντός του περιφραγμένου χώρου των γηπέδων.
 8. Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι απεριόριστες και δεν απαιτούν διακοπή του αγώνα. Ο εξερχόμενος παίκτης βγαίνει από την πλαϊνή γραμμή στο κέντρο του γηπέδου, που είναι και ο πάγκος της ομάδας του, ενώ ο εισερχόμενος παίκτης μπαίνει (αφού πρώτα βγει ο συμπαίκτης του) από το ίδιο σημείο. Η καθορισμένη περιοχή αλλαγών γίνεται σε συνεννόηση με το διαιτητή από καθορισμένη περιοχή πριν την έναρξη του αγώνα.
 9. Δεν υπάρχει offsite.
 10. Όταν ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες χάνει το αμέσως επόμενο παιχνίδι.
 11. Όταν ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει 6 κίτρινες κάρτες χάνει το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Ενώ, για κάθε επόμενη κίτρινη κάρτα θα τιμωρείται με 1 αγωνιστική (το επόμενο παιχνίδι).
 12. Στις 2 κίτρινες στο ίδιο παιχνίδι (κόκκινη) τιμωρείται ο ποδοσφαιριστής με 1 αγωνιστική (επόμενος αγώνας της ίδιας διοργάνωσης).
 13. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δεχτεί κόκκινη κάρτα, τότε η ομάδα του θα αγωνίζεται για 2 λεπτά με παίχτη λιγότερο. Σε περίπτωση που δεχτεί γκολ πριν την συμπλήρωση των 2 λεπτών, τότε δικαιούται να προσθέσει ποδοσφαιριστή. Ο ποδοσφαιριστής που δέχεται κόκκινη κάρτα πρέπει να βγει από τον αγωνιστικό χώρο και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει στο παιχνίδι.
 14. H απευθείας κόκκινη κάρτα θα τιμωρείται με 1 αγωνιστική και θα εξετάζεται ο λόγος της αποβολής για πιθανό περαιτέρω ποινή.
 15. Σε θέματα ασφάλειας και μη σεβασμού αντιπάλων, συμπαικτών και διαιτητών, όπως πχ. επικίνδυνο παίξιμο, βιαιοπραγία, απρεπείς χειρονομίες ή λεκτική επίθεση και συμπεριφορά, οι οποίες θα τιμωρηθούν με κόκκινη κάρτα, οι μετέπειτα επιπλέον ποινές από τον διοργανωτή θα είναι πολύ αυστηρές. Χωρίς να αποκλείεται και η διαπαντός αποβολή του παραβάτη από τη διοργάνωση.
 16. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να επιβάλει επιπρόσθετες ποινές από αυτές του διαιτητή όπου το κρίνει σωστό και να ενημερώσει εντός 3 ημερών.
 17. Η επαναφορά της μπάλας από τέρματος λάκτισμα γίνεται μόνο από τον τερματοφύλακα ο οποίος την επαναφέρει μόνο με τα χέρια.
 18. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια και ο αντίπαλος πρέπει να είναι 5 μέτρα μακριά. Δεν επιτρέπεται η επίτευξη γκολ από απευθείας κτύπημα πλαγίου άουτ.
 19. Η απόσταση των αμυνομένων ποδοσφαιριστών σε όλα τα στημένα (φάουλ, πλάγιο κλπ) είναι 5 μέτρα.
 20. Σε περίπτωση που κάποιος κανόνας δεν είναι σαφής τότε θα ακολουθούνται οι διατάξεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Αν πάλι προκύπτουν ασάφειες τότε αποφασίζει ο διοργανωτής.
 21. Κάθε παίκτης που συμμετέχει θα πρέπει πριν δηλώσει συμμετοχή να προβεί σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι υγιής, ενώ έχει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση που δεν εξεταστεί ή έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Επίσης, κάθε παίκτης έχει την πλήρη ευθύνη τραυματισμών και νομικών συνεπειών.
 22. Ο διοργανωτής δεν αποδέχεται καμιά ευθύνη για τραυματισμό ή θάνατο αν προκύψει κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
 23. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους κανόνες, πάντοτε για ομαλότερη διεξαγωγή της διοργάνωσης, αφού ειδοποιήσει εκ των προτέρων τα ενδιαφερόμενα μέρη.
 24. Ο διοργανωτής και οι εταίροι διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα και την εικόνα των παικτών που λαμβάνουν μέρος και αγωνίζονται στην διοργάνωση για σκοπούς Μάρκετινγκ και επεξεργασίας.
 25. Το περιεχόμενο των παρόντων κανονισμών είναι ιδιοκτησία της YS Stadium Ltd και οποιαδήποτε διάδοση, διανομή ή αντιγραφή απαγορεύεται.