Γενικοί όροι και κανονισμοί

 • by
 1. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με σύστημα βαθμολόγησης 3-1-0.
 2. Βαθμολογία:

Η σειρά στο πίνακα καθορίζεται ως εξής:
2.1 Ομάδα με τους πιο πολλούς βαθμούς.
2.2 Οι μεταξύ αγώνες των ομάδων που ισοβαθμούν. Αν συνεχίζουν να ισοβαθμούν και κρίνονται οι θέσεις 1, 2, 3 τότε θα γίνεται αγώνας μπαράζ.

 1. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι ηλικίας 18 χρονών και άνω.
 2. Οποιοδήποτε άτομο είχε ή έχει συμμετοχή σε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαιριστών τον τελευταίο 1 χρόνο, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο Unicars Corporate League. Διευκρινίζεται ότι επαγγελματικά πρωταθλήματα θεωρούνται αυτά της 1ης και 2ης κατηγορίας της ΚΟΠ.
 3. Επαλήθευση της ταυτότητας των παικτών είναι ευθύνη του αρχηγού.
 4. Εάν υπάρχει αντικανονική συμμετοχή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, αυτόματα κατοχυρώνεται με 3:0 το παιχνίδι στην αντίπαλη ομάδα και ο ποδοσφαιριστής διαγράφεται από το ρόστερ χωρίς η ομάδα να έχει δικαίωμα αναπλήρωσης της θέσης του.
 5. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένσταση εντός 24 ωρών μετά τη λήξη του αγώνα.
 6. Οι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται πάντοτε με τον ίδιο αριθμό φανέλας που είναι από την αρχή δηλωμένοι στο ρόστερ.
 7. Μόνο οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής μπορούν να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και εντός του περιφραγμένου χώρου των γηπέδων.
 8. Οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι απεριόριστες και δεν απαιτούν διακοπή του αγώνα. Ο εξερχόμενος παίκτης βγαίνει από την πλαϊνή γραμμή στο κέντρο του γηπέδου, που είναι και ο πάγκος της ομάδας του, ενώ ο εισερχόμενος παίκτης μπαίνει (αφού πρώτα βγει ο συμπαίκτης του) από το ίδιο σημείο. Η καθορισμένη περιοχή αλλαγών γίνεται σε συνεννόηση με το διαιτητή από καθορισμένη περιοχή πριν την έναρξη του αγώνα.
 9. Δεν υπάρχει offsite.
 10. Όταν ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες χάνει το αμέσως επόμενο παιχνίδι.
 11. Όταν ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει 6 κίτρινες κάρτες χάνει το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Ενώ, για κάθε επόμενη κίτρινη κάρτα θα τιμωρείται με 1 αγωνιστική (το επόμενο παιχνίδι).
 12. Στις 2 κίτρινες στο ίδιο παιχνίδι (κόκκινη) τιμωρείται ο ποδοσφαιριστής με 1 αγωνιστική (επόμενος αγώνας της ίδιας διοργάνωσης).
 13. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δεχτεί κόκκινη κάρτα, τότε η ομάδα του θα αγωνίζεται για 2 λεπτά με παίχτη λιγότερο. Σε περίπτωση που δεχτεί γκολ πριν την συμπλήρωση των 2 λεπτών, τότε δικαιούται να προσθέσει ποδοσφαιριστή. Ο ποδοσφαιριστής που δέχεται κόκκινη κάρτα πρέπει να βγει από τον αγωνιστικό χώρο και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει στο παιχνίδι.
 14. H απευθείας κόκκινη κάρτα θα τιμωρείται με 1 αγωνιστική και θα εξετάζεται ο λόγος της αποβολής για πιθανό περαιτέρω ποινή.
 15. Σε θέματα ασφάλειας και μη σεβασμού αντιπάλων, συμπαικτών και διαιτητών, όπως πχ. επικίνδυνο παίξιμο, βιαιοπραγία, απρεπείς χειρονομίες ή λεκτική επίθεση και συμπεριφορά, οι οποίες θα τιμωρηθούν με κόκκινη κάρτα, οι μετέπειτα επιπλέον ποινές από τον διοργανωτή θα είναι πολύ αυστηρές, χωρίς να αποκλείεται και η διαπαντός αποβολή του παραβάτη από τη διοργάνωση.
 16. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να επιβάλει επιπρόσθετες ποινές από αυτές του διαιτητή όπου το κρίνει σωστό, και να ενημερώσει τον αρχηγό της ομάδας εντός 3 ημερών.
 17. Η επαναφορά της μπάλας από τέρματος λάκτισμα γίνεται μόνο από τον τερματοφύλακα ο οποίος την επαναφέρει μόνο με τα χέρια.
 18. Το πλάγιο άουτ εκτελείται με τα πόδια και ο αντίπαλος πρέπει να είναι 5 μέτρα μακριά. Δεν επιτρέπεται η επίτευξη γκολ από απευθείας κτύπημα πλαγίου άουτ.
 19. Η απόσταση των αμυνομένων ποδοσφαιριστών σε όλα τα στημένα (φάουλ, πλάγιο κλπ) είναι 5 μέτρα.
 20. Σε περίπτωση που κάποιος κανόνας δεν είναι σαφής τότε θα ακολουθούντε οι διατάξεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Αν πάλι προκύπτουν ασάφειες τότε αποφασίζει ο διοργανωτής.
 21. Οι παίκτες που συμμετέχουν θα πρέπει πριν δηλώσουν συμμετοχή να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις και να είναι υγιείς και έχει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση που δεν εξεταστεί ή έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Έχει την πλήρη ευθύνη τραυματισμών και νομικών συνεπειών.
 22. Ο διοργανωτής δεν αποδέχεται καμιά ευθύνη για τραυματισμό ή θάνατο αν προκύψει κατά τη διάρκεια της διοργανώσης.
 23. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους κανόνες, πάντοτε για ομαλότερη διεξαγωγή της διοργάνωσης, αφού ειδοποιήσει εκ των προτέρων τα ενδιαφερόμενα μέρη.
 24. Ο διοργανωτής και οι εταίροι διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα και την εικόνα των παικτών που λαμβάνουν μέρος στην διοργάνωση για σκοπούς Marketing ή/και προώθησης ή/και προβολής της, διαδικτυακά ή/και άλλως πως.
 25. Το περιεχόμενο των παρόντων κανονισμών είναι ιδιοκτησία της YS Stadium Ltd και οποιαδήποτε διάδοση, διανομή ή αντιγραφή απαγορεύεται.

Leave a Reply